Школска 2017/2018.

 

Свечана додела сведочанстава

Датум: 28. Jun 2018 23:34 Категорија: Новости

 

Дана 28. 6. 2018. године  у нашој школи организована је свечана додела сведочанстава ученицима осмог разреда. Уз присуство родитеља ученицима је поред одељењских старешина честитао и директор. Осморо ученика је награђено Вуковим дипломама: Тијана Милосављевић, Ивана Чолић, Милица Мишић, Милица Милосављевић, Ива Милосављевић, Катарина Драгутиновић, Јован Стокић, Никола Мишић.
Ученица Тијана Милосављевић добила је и посебну похвалу „Ђак генерације“ захваљујући осмогодишњем одличном успеху и владању, као и бројним освојеним местима на такмичењима.
 
  
 

 

Прочитај

Завршна представа, 4/1

Датум: 15. Jun 2018 13:14 Категорија: Новости

Ученици четвртог разреда из Александровца, су заједно са својом учитељицом Весном Лазаревић, припремили представу за завршетак четвртог разреда, под називом "Хајдук Станко". Представа је одржана 14.06.2018. године, у Дому културе у Александровцу. Сви присутни су уживали у предивној атмосфери коју су приредили четвртаци...
    
    

Прочитај

Завршна представа, 4/2

Датум: 13. Jun 2018 21:20 Категорија: Летопис

 

Ученици четвртог разреда из Влашког Дола, су заједно са својом учитељицом Милицом Стевчић, припремили представу за завршетак четвртог разреда, под називом "И девојчице играју фудбал". Представа је одржана 13.06.2018. године, у просторијама школе у Влашком Долу. Сви присутни су уживали у предивној атмосфери коју су приредили четвртаци...
  

 

Прочитај

Екскурзија – путовање кроз Бачку

Датум: 07. Jun 2018 21:55 Категорија: Летопис

 

(Екскурзија старијих разреда,  5 – 6 . јул 2018. године)

Овог уторка наши ученици су  уместо у школу кренули на једно занимљиво путовање кроз Бачку. Дуго очекивана екскурзија, званично је и почела. Негде око осам часова, ученици су се упутили ка Београду, Новом Саду и првом одредишту, чувеној ергели Зобнатица у Бачкој Тополи.
Ученици су најпре посетили музеј, у коме су могли видети настарије пехаре освојене на разним важним тркама још из 70-их година. Највећу пажњу је освојио Казанова, шампион ове ергеле, баш из тих давних година. Ипак највеће одушевљење изазазвала је ергела, где су највише времена и провели посматрајући и  сликајући коње.
    
Одавде се пут наставио ка Палићу, ЗОО врту и језеру. Лагана шетња уз посматрање и сликање животиња у њиховом природном окружењу, јако је пријала свима. Зеленило и вода деловали су позитивно и опуштајуће те су ученици у поподневним часовима пуни енергије пристигли у хотел „PATRIA“ у центру Суботице, потпуно спремни за дискотеку. Ученици су у дискотеци провели три часа у веома лепом, пристојном, веселом и разиграном расположењу  тако да су прикупили и похвале од организатора.
Сутрадан су у Суботици посетили Градску кућу и Музеј града. Архитектура уметничког правца  сецесија  јако је привлачила пажњу својим бојама, народним мотивима, својом особеношћу, а ова
ј вид уметности се може видети у готово целокупној архитектури центра града, и у самој Градској кући. Карактеристично је да су зидови у Градској кући и чувене фонатне испред ње, плава и зелена, украшене посебном врстом керамике која се назива жолнаи и потиче из Печуја.
Након слободног времена и уживања у мирноћи и шаренилу овог града, пут се наставио ка Сомбору, граду пуном зеленила. Тамо су ученици посетили Градску кућу и галерију истакнутог сликара 20-ог века Милана Коњовића. Овај импресиониста завршио је само два семестра на академији, али његов опус чини око 6000 слика, које је поклонио свом граду Сомбору. Ученици су имали прилику да виде само један део „плаве“ , „црвене“ и „сиве“ фазе овог уметника.
  
У вечерњим часовима ученици су стигли кући препуни утисака, знања и доброг расположења. Доживели су, упознали и сазнали много тога, уз пријатну атмосферу, дружење, шалу и смех.

 

Прочитај

Challenge Day

Датум: 05. Jun 2018 15:33 Категорија: Летопис

 

Поводом Светског дана изазова (Challenge Day) који се одржава сваке године последње среде месеца маја, 30.05.2018. године, на школском игралишту у Александровцу одржана је велика спортско – рекреативна манифестација у којој су учествовали ученици наше школе од петог до осмог разреда. Ученици су организовано изашли на школском игралишту и кроз игру, забаву и дружење били укључени у рекреативне активности. Циљ манифестације је био анимирати ученике да се баве спортом... 
     
    

 

Прочитај

За сјај у оку

Датум: 04. Jun 2018 21:39 Категорија: Летопис

Ученице наше школе Душица Ранковић, Тијана МилосављевићЕмилија Милошевић и Тијана Радовановић су у петак 2.6.2018. године учествовале у плесном такмичењу "За сјај у оку" у ОШ"Милисав Николић" у Божевцу. Оствариле су сјајан успех заузевши 1. место у категорији виших разреда са конкуренцијом од 8 група. 
Такође, Тијана Милосављевић је проглашена за "нај девојчицу" у категорији виших разреда. 
Ученице наше школе се активно баве плесом у плесном клубу "Royal" у Пожаревцу.
У категорији млађих разреда учествовало је 12 плесних група. Ученици трећег разреда наше школе, Вујчић ЈованМилорадовић Матеја, Алексић ЕленаЦвејић Михајло и Стевић Урош такође су остварили запажен резултат и освојили 3. место.
Ученици су на такмичењу били у пратњи учитељице Виолете Недељковић.
  

  

Прочитај

Наши ученици – наш понос

Датум: 28. Maj 2018 22:35 Категорија: Достигнућа

 

Ове године са поносом можемо да истакнемо да су ученици наше школе учествовали на неколико Републичких такмичења, из енглеског језикасрпског језика, као и малом фудбалу у обе конкуренције. Они су у пратњи својих наставника на најбољи начин представили школу, показали сјајне резултате и велики успех...
 

Републичко такмичење у малом фудбалу
  
Заузевши прва места на одржаним међуокружним такмичењима, међу осам најбољих у Србији пласирале се обе фудбалске екипе наше школе и девојчице и дечаци. Град Пирот је био домаћин Републичких школских игара у малом фудбалу од 07.05.2018. – 09.05.2018. године. Обе екипе на такмичењу је предводио наставник физичког васпитања Миодраг Милорадовић. Са поносом можемо да истакнемо да се обе екипе налазе међу осам најбољих у Републици. Честитке ученицима и наставнику!
  
Републичко такмичење из енглеског језика

Најбољи ученици Србије, у познавању страних језика, окупили су се 13.05.2018. године у просторијама Високе медицинске школе у Ћуприји, на републичком такмичењу страних језика. Наши осмаци, Јован Стокић и Никола Мишић су са наставницом енглеског језика Милицом Радојевић узели учешће на овом такмичењу и на најбољи начин представили школу у знању енглеског језика. Иако енглески језик уче од петог разреда, такмичећи се заједно са ученицима који овај језик уче осам година, наши ученици су показали завидно познавање енглеског језика. То је велики успех за ученике, наставницу и нашу школу. Честитке ученицима и наставници!
  
Републичко такмичење из српског језика
  
Ученица осмог разреда, Тијана Милосављевић, је 26.05.2018. године, у пратњи наставнице Иване Даниловић, као и прошле године, учествовала на Републичком такмичењу из српског језика које је одржано у Тршићу. Тијана је још једном имала прилике да промовише школу. Показала је изузетно познавање градива српског језика и остварила сјајне резултате. Честитке ученици и наставници!

 

Прочитај

Пролећни крос

Датум: 27. Maj 2018 13:07 Категорија: Летопис


  

Прочитај

Екскурзија ученика од I до IV разреда

Датум: 12. Maj 2018 16:24 Категорија: Новости

 

Дана 11.05.2018. године реализована је једнодневна екскурзија за ученике од предшколског  узраста до четвртог разреда, на релацији Александровац – Крушевац (Лазарев град) – манастир Љубостиња – Врњачка Бања – Александровац.
У Крушевцу су ученици обишли Лазарев град, имали прилике да виде један од најзначајнијих споменика српске култура, цркву Лазарица, чији је ктитор био и сам кнез Лазар, Народни музеј и споменик кнезу Лазару. Путовање је даље настављено ка манастиру Љубостиња, задужбини кнегиње Милице, који се налази у близини Трстеника. Ту је ученицима на сликовит начин објашњено како се градио манастир, коме је посвећен, шта се налази на фрескама које су остале неоштећене... Даље је путовање настављено ка Врњачкој Бањи, где су ученици провели једно дивно поподне након чега се пуни утисака и позитивне енергије вратили својим кућама.
    
    

 

Прочитај

XI стонотениски турнир

Датум: 07. Maj 2018 21:31 Категорија: Летопис

Током марта и априла месеца, у просторијама школе одржан је једанаести турнир у стоном тенису - Александровац 2018.
Конкуренција дечака:
У конкуренцији дечака учествовало је 16 ученика, од петог до осмог разреда. Победник турнира је ученик осмог разреда, Никола Станисављевић, који је у финалу савладао Милана Николића.
  


Конкуренција девојчица:
У конкуренцији девојчица је учествовало 24 ученица од петог до осмог разреда. Победник је ученица осмог разреда Милица Милосављевић, која је у финалу савладала Иву Милосављевић.
  

 

Прочитај

Српски језик

Датум: 30. April 2018 18:02 Категорија: Достигнућа

Дана 29.04.2018. године у ОШ "Десанка Максимовић" у Пожаревцу, одржано је окружно такмичење из српског језика. Ученица осмог разреда наше школе, Тијана Милосављевић, освојила је друго место, са 18 поена и пласирала се на републичко такмичење, као и прошле године. Републичко такмичење одржаће се 26.05.2018. године у Тршићу. Честитке!

Прочитај

Међуокружни турнир у малом фудбалу

Датум: 26. April 2018 22:39 Категорија: Достигнућа

 


На одржаном међуокружном турниру у малом фудбалу у Свилајнцу, 26.04.2018., мушке и женске екипе ОШ "Херој Роса Трифуновић" су постигле
 велики успех.
И дечаци и девојчице су победама над својим противницима, први пут у дугогодишњој историји наше школе у обе конкуренције освојили прво место и обезбедили пласман на републичко такмичење.
Дечаци су на путу до овог пласмана дошли победама у полуфиналу од 5:0 и финалу 3:3 (пеналима 5:4).
Девојчице су отишле корак даље од прошлогодишњег успеха и победом од 5:2 у полуфиналу и финалу 4:4 (пеналима 5:4) обезбедиле пласман за републичку смотру.
Све ЧЕСТИТКЕ нашим ученицима!

 
 

 

Прочитај

Представа

Датум: 23. April 2018 19:31 Категорија: Новости

У просторијама школе, 23.04.2018. године, ученици су имали прилике да одгледају једну едукатувну представу о нашој чувеној сликарки, која је живела у периоду између два светска рата, Милени Павловић Барили. Представу  "Милена Павловић Барили – Пожаревац одјекује у мени" су извели Драгана Данда Стојановић и Благоје Савовић, из Удружења позоришних и филмских уметника Браничевског региона, из Пожаревца. 
  

Прочитај

Czech open - Kolin 2018

Датум: 21. April 2018 12:25 Категорија: Достигнућа

У суботу, 14.04.2018. године, у чешком граду Колин, који се налази у близини Прага, одржан је Европски куп џиу-џицу бораца. Ово је био 14 велики међународни скуп џиу-џицу бораца, из неколико европских земаља, Чешке, Словачке, Хрватске, Румуније, Аустрије, Немачке и Србије.Такмичење је одржано у пет дисциплина.
Ученици наше школе, иначе чланови џиу-џицу клуба "Шинбукан" из Пожаревца и "Поморавље" из Влашког Дола, су узели учешће на поменутом такмичењу и остварили запажене резултате...

Немања Милентијевић (8/1), освојио је две златне медаље, у дисциплини греплинг и дисциплини спорт џиу-џицу;
Драган Младеновић (7/3), освојио је две златне медаље, у дисциплини греплинг и дисциплини спорт џиу-џицу;
Анђела Младеновић (3/2), освојила је златну медаљу у дисциплини спорт џиу-џицу и бронзану медаљу у дисциплини греплинг;
Лазар Перић (5/2), освојио је златну медаљу у дисциплини греплинг;
Никола Перић (5/2), освојио је сребрну медаљу у дисциплини греплинг;
Урош Стевић (5/2), освојио је сребрну медаљу у категорији греплинг;
Честитке ученицима!
  

 

 

Прочитај

Окружни турнир у малом фудбалу

Датум: 19. April 2018 19:00 Категорија: Достигнућа

На одиграном окружном турниру у малом фудбалу, у конкуренцији девојчица, 19.04.2018. године, екипа наше школе поновила је успех од прошле године и освојила прво место. Овом победом остварен је пласман на међуокружно такмичење. На турниру екипа ОШ" Херој Роса Трифуновић" у првом колу је била слободна, у полуфиналу је савладана екипа ОШ"Моша Пијаде" из Малог Црнића резултатом 7:0; док је у финалу савладана екипа домаћина из Костолца са убедљивих 5:0. Честитке!!!
  

Мушка фудбалска екипа наше школе освојила је 18.04.2018. године у Пожаревцу прво место на окружном турниру у малом фудбалу и тиме обезбедила пласман на међуокружно такмичење . У првој утакмици екипа ОШ "Херој Роса Трифуновић" из Александрвца победила је екипу ОШ "Моше Пијаде" из Малог Црнића резултатом 5:2; у полуфиналу екипу ОШ"Моше Пијаде" из Жагубице 7:1; и у финалу екипу ОШ"Бата Булић" из Петровца на Млави резултатом 3:2. Честитке!
  


 

Прочитај

Пролеће у Миријеву...

Датум: 15. April 2018 18:35 Категорија: Летопис

Украшавање подручне школе у Миријеву - стигло нам пролеће...
      

Прочитај

Франкофонија

Датум: 03. April 2018 21:26 Категорија: Новости

 

Трећа по реду франкофонија одржана је 28.марта 2018. године у основној школи „Херој Роса Трифуновић“ у Александровцу.  На  манифестацији су учествовали ученици од 1. до 8.  разреда, а циљ је био афирмација  француског језика, његове културе и књижевности.
Са ученицима 5. разреда прошетали смо кроз Париз и видели најпознатије споменике у њему – Ајфелову кулу, Тријумфалну капију, Лувр, катедралу Нотр Дам, базилику Свето срце.
   
Потом смо слушали најлепшу поезију француског песника Гијома Аполинера. Ученици 8. разреда рецитовали су песму „Мост Мирабо“.  Уживали  смо устиховима  Десанке Максимовић  и песамама  „Опомена,,  и ,,Љубавна песма'' које су такође рецитовали ученици 8. разреда.  Песме  Десанке Максимовић  преведене су  на француски језик.
Ученице 7. разреда  интерпретирале су песму ,,Андалужанка''  и тиме спојиле  француски језик и латино звуке.
   
Гледали смо и адаптацију   комада ,,Мали принц'' у извођењу ученика 7. разреда. Наши ученици су пренели важну поруку, а то је да човек само срцем добро види.
Потом су наступали наши најмлађи ученици који су  нам кроз игру, песму и глуму приближили француски језик и културу. 
Први разред је извео песму „О воћу'' , 2. разред је представио  шта Французи воле да једу за доручак и показао нам како изгледа француски алфабет, док је 3. разред  извео песму ,,Мали Жан који плеше'' уз коју смо обновили делове тела на француском језику.  Четврти разред нам је показао шта је за њих пријатељство.
На самом крају  ученици 7. разреда су извели песму  ,,Але, ола, оле'' која је 2010.године представљала Француску на избору за песму Евровзије.
   
У оквиру дана франкофоније одржан је и ликовни конкурс у нашој школи.  За ученике нижих разреда тема је била ,,Пријатељство'' док је за ученике виших разреда тема била ,,Стоп насиљу''. Победнице ликовног конкурса у нижим разредима су следеће ученице:
  1. Софија Радојковић 3.разред из Ореовице
  2. Теодора Јанковић 3.разред из Ореовице
  3. Макфирета Бериша 2.разред из Александровца
Победнице ликовног конкурса у вишим разредима су следеће ученице:
  1. Тијана Милосављевић, 8.разред из Александровца
  2. Ива Милосављевић, 8.разред
  3. Јована Симић, 5.разред
Наш специјални гост на овој манифестанцији била је  Биљана Стапар, бивша ученица наше школе која је прве речи француског језика научила баш у нашој школи, а потом је и докторирала француски језик у Француској. Она је учесницима уручила похвалнице, а победницима ликовног конкурса уручила је дипломе.
   

 

Прочитај

Христос воскресе - радост донесе!

Датум: 31. Mart 2018 21:22 Категорија: Летопис

Ускршњи празници су одлична прилика да се проведе више времена са децом...  
У уторак, 27.03.2018. године, учитељица подручне школе из Тићевца, Милена Милошевић је организовала заједничку радионицу за ученике и родитеље, у сарадњи са вероучитељем Милошем. Искористили су ове заједничке тренутке за стварање магичне атмосфере уз посебне активности бојења васкршњих јаја. Ово су само неке од креативних идеја које су их инспирисале за стварање предивних породичних успомена...

  
  


Радионице поводом предстојећих Васкршњих празника реализоване су и у осталим одељењима наше школе...
Учитељице Данијела, Славица, Ивана и Милица су организовале заједничку радионицу за ученике од првог до четвртог разреда из Влашког Дола. Ученици су имали прилике да на креативан начин фарбају и украсе јаја...
   
  


Васкршње активности су организоване и у Миријеву...
  

 

Прочитај

Енглески језик

Датум: 26. Mart 2018 16:33 Категорија: Достигнућа

На Окружном такмичењу из енглеског језика, одржаном 25.3.2018. године, ученици осмог разреда Јован Стокић (8/1) и Никола Мишић (8/1) освојили су треће место и остварили пласман на Републичко такмичење.
Све честитке ученицима и наставници Милици Радојевић.

Прочитај

"Песниче народа мог"

Датум: 23. Mart 2018 21:04 Категорија: Летопис

 

На општинској смотри рецитатора, под називом "Песниче народа мог", одржаној у Жабарима, 23.03.2018. године учествовало је 12 ученика наше школе. Од тога 6 ученика млађег узраста и 6 ученика старијег, тачније средњег узраста. Сви учесници су награђени књигама и захвалницама за учешће, а петоро ученика се пласирало на окружно такмичење.
Млађи узраст: 1. место - Анђела Стојадиновић
                         2. место - Матеја Милорадовић
                         3. место - Сандра Јенић
Старији узраст: 1. место - Тијана Милосављевић
                           3. место - Емилија Милошевић
  
 

 

Прочитај

Осми март

Датум: 09. Mart 2018 19:25 Категорија: Летопис

Поводом 8. марта, ученици су на креативан начин сами направили поклон за маме...
  
Ученици подручнe школе из Тићевца су заједно са мајкама реализовали радионицу "Чајанка" где су бојили чајнике и шоље од картона...
  

Прочитај

Дан матерњег језика

Датум: 21. Februar 2018 21:56 Категорија: Новости

 

Под слоганом „Књигом до слободе“  ученици ОШ „Херој Роса Трифуновић“ су 21.02.2018.г. подржали акцију „Читај гласно“ и све друге идеје које имају као циљ неговање матерњег језика и развијање читалачког духа. Овом акцијом ученици су желели да пробуде свест код својих вршњака колико слободе пружа потрага и шетња кроз једно књижевно дело; неограничену слободу кретања, маштања, спајања неспојивих светова, времена, ликова; подстицање жеље за остваривањем снова и идеја и наравно богаћење знања, изражавање мишљења, љубави и разумевања.
Ученици су током читавог дана имали акције читања и тумачења дела великог писца Иве Андрића и великог песника Лазе Костића. Кроз презентацију приказали су живот и дело ових књижевника а кроз дискусију једни другима су приближили њихов уметнички свет.
Овај школски дан завршили су богатији знањем и лепим утисцима.
  
  

 

Прочитај

Свети Сава

Датум: 29. Januar 2018 15:37 Категорија: Новости

 

Савиндан је и ове године традиционално обележен академијама у централној школи и подручним одељењима, резањем колача уз присуство свештеника и ручком након тога.
  
     
Већ дуги низ година, у подручној школи у Тићевцу, без обзира на мали број ученика, мештани села се традиционално организују, окупљају и заједно са својим колачаром прослављају школску славу. Ове године је на славском ручку било око 60 гостију из села...
  

ПРАВЕ ПУТЕВЕ СТВАРАЈ СВОЈИМ НОГАМА И ПУТЕВЕ СВОЈЕ ИСПРАВЉАЈ.
Овим речима великог српског просветитеља започела је светосавска академија у нашој централној школи. Школа, тј. њени ученици потрудили су се да његов лик и дело обележе на другачији, оригиналнији начин, а да притом не изостане ни делић његовог значаја у српској историји и култури...
Традиционално није изостајала ни изложба ликовних радова, тј. ликовни конкурс на коме су прва три места награђена дипломама и књигама.
Новина ове године су захвалнице намењене представницима школског одбора, као захвалност за дугогодишњу несебичну подршку, рад и залагање за напредак и рад школе.

Читав програм испратио је директор са наставницима, ученицима, као и родитељи и чланови локалне самоуправе.
  

   

 

Прочитај

Свети Сава - изложба ликовних радова

Датум: 25. Januar 2018 20:47 Категорија: Новости

 

Поводом предстојеће школске славе, у нашој школи је одржан ликовни конкурс на тему "Свети Сава - школска слава". 
Овом приликом одабрани су најбољи ликовни радови...
Прво место заузео је рад ученице осмог разреда Тијане Милосављевић, друго место је припало Андреји Рајчић, такође ученици осмог разреда, док треће место деле ученице седмог разреда, Кристина Милорадовић и Емилија Милошевић.

       


  

 

Прочитај

Новогодишња приредба

Датум: 11. Januar 2018 23:20 Категорија: Летопис

 

Поводом обележавања Новогодишњих празника, 29.12.2017.године  у Тићевцу је одржана представа "Е, баш постоји Деда Мраз". Представу су припремили ученици ове подручне школе, заједно са својом учитељицом Миленом Милошевић.
  
  

 

Прочитај

У сусрет Новој години...

Датум: 21. Decembar 2017 16:23 Категорија: Новости

 

Свако украшавање школског простора представља посебан доживљај у свакодневном животу ученика. Поводом предстојећих празника наши ученици су на маштовит начин направили и украсили свој новогодишњи кутак у школи...
     
   

 

Прочитај

Семинар "Филм и филмске анимације..."

Датум: 10. Decembar 2017 20:43 Категорија: Новости

 

09.12.2017. и 10.12.2017. у просторијама наше школе одржан је дводневни семинар под називом "Филм и филмске анимације као иновативно дидактичко средство у курикулуму". 
Циљ семинара је био оспособљавање наставног особља за израду иновативног дидактичког материјала кроз филм и филмску анимацију...

     

   

"Како време тече наука и техника напредују, животне потребе се мењају, са њима и интересовања и деце и одраслих. Тако се човек учи док је жив, труди се да иде у корак са временом у коме живи, да буде спреман за време које долази. 
На овом семинару смо захваљујући нашим предавачима, Драгани Живковић – Скокић и Вити Петровићу, открили једно ново дидактичко средство, филм и филмску анимацију, које нам пружа широке могућности експериментисања, играња и уживања у настави. Настава постаје занимљива, креативна како деци, тако и наставницима, не губећи свој основни циљ – едукацију." - Ивана Даниловић, професор српског језика


				  Билтен са семинара можете преузети и погледати на линку:
http://osherojrosatrifunovic.nasaskola.rs/files/untitled folder/%D0%91%D0%B8%D0%BB%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86.docx


Филмске анимације настале на семинару можете погледати на следећим линковима:
 "Мала сирена"  https://youtu.be/l8NQVEMP25c

 "Међугалактичко пријатељство" https://www.youtube.com/watch?v=xrz542iuPzM

 "Љутко и балерина"  https://youtu.be/CoeykgquM3k

 "Балерина у покушају" https://youtu.be/VDZCpz-RrEw

 "Годишња доба" https://youtu.be/rOBRt8idM2E

Играни филм настао на семинару "Филм и филмске анимације као иновативно дидактичко средство у курикулуму" :
 "Људски је праштати"  https://youtu.be/vhSZDMAUm7U


 

Прочитај

Трибина "Стоп породичном насиљу"

Датум: 06. Decembar 2017 19:33 Категорија: Новости

 

06.12.2017. године, наставно особље школе и родитељи су присуствовали трибини под називом "Стоп породичном насиљу". 
Трибину су реализовали представници СУП-а, Дома здравља и Центра за социјални рад из Жабара, а одржана је у просторијама наше школе.
    
    

 

Прочитај

Семинар "Мала школа саобраћаја"

Датум: 30. Novembar 2017 16:47 Категорија: Новости

 

Дана 30.11.2017. у просторијама наше школе одржан је једнодневни семинар на тему „Мала школа саобраћаја“ за васпитаче и наставнике разредне наставе.
Семинару су поред васпитачица и учитеља из наше школе, присуствовали учитељи ОШ “Милош Савић“ из Лучице и васпитачи вртића „Моравски цвет“ из Жабара. На семинару су васпитачи и наставници разредне наставе унапредили потребна теоријска и практична знања о безбедности саобраћаја за рад са децом у вртићу и раном школском узрасту...
     
   

 

Прочитај

Јесен у нашој школи...

Датум: 24. Novembar 2017 16:34 Категорија: Летопис

 

  • Активности ученика подручног одељења у Миријеву :
  
  • Мало јесење животињско царство - радови ученика трећег разреда из Влашког Дола:
      

 

Прочитај

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Датум: 20. Novembar 2017 19:24 Категорија: Летопис

 

Међународни дан толеранције носи подсетник на појам толеранције, значај, обележја, врсте... Бити толерантан значи бити слободан, прихватити разлике, држати се својих уверења и прихватати да се други држе својих. Бити толерантан значи прихватити право на различитост по било којој основи (говору, вери, религији, вредностима,...). Толеранција је добра људска особина. Потребно је развијати код себе висок праг толеранције. Она је део карактера сваке личности...
16.11.2017. године, поводом Међународног дана толеранције, са ученицима су у нашој школи реализоване бројне активности на тему толеранције...
Испред Центра за културу Војислав Илић Млађи из Жабара, Лидија Милошевић је са ученицима реализовала радионицу "Различити смо, и то нас спаја" а тицала се толеранције (како схватамо тај појам и због чега је битан), прихватања другачијег и различитог...

    
    
  

 

Прочитај

Завршна представа ученика четвртог разреда

Датум: 19. Novembar 2017 21:22 Категорија: Летопис

 

У просторијама Дома културе у Александровцу, ученици IV1 су 13.06.2017. године свечано обележили крај четвртог разреда представом "Мала Сирена" коју су припремили заједно са својом учитељицом  Маријом Којић...
                        
  
    
                                                                          * * * 
У школским просторијама у Влашком Долу, ученици одељења IV2 су 09.06.2017. године свечано обележили крај школске године завршном представом "Добри гусари", коју су припремили заједно са учитељицом Данијелом Радовановић...
  
  

 

Прочитај

Презентација софтвера

Датум: 17. Novembar 2017 16:45 Категорија: Новости

 

Школа креативних вештина из Јагодине је 17.11.2017. године одржала презентацију образовних софтвера mozaBuk-a и mozaWeb-a, у просторијама наше школе.
MozaBuk и mozaweb су најсавременији образовни презентациони софтвери и системи за учење данас у свету.
    
  

 

Прочитај

Октобарске активности ...

Датум: 06. Novembar 2017 17:08 Категорија: Новости

ЈЕСЕЊИ КРОС
Дана 18.10.2017.године, на локалном фудбалском терену, одржан је јесењи крос.
 
  
  

                                                      * * *
ДЕЧЈА НЕДЕЉА
Под слоганом "ГРАДИМО МОСТОВЕ МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА, 
ЗА РАДОСТ СВАКОГ ДЕТЕТА", прве недеље октобра је у нашој школи разноврсним активностима обележена дечја недеља...
 
    
  

  Маскенбал - Влашки До
  
  
  
Више фотографија можете погледати на линку 
http://osherojrosatrifunovic.nasaskola.rs/galerija/43/Maskenbal-2017/

"Породица Кременко" - представа за ученике од првог до четвртог разреда (06.10.2017.)
  
   

Прочитај

ДАН ШКОЛЕ 2017

Датум: 06. Novembar 2017 14:44 Категорија: Новости

 

Поводом Дана школе 20.09.2017., ученици ОШ "Херој Роса Трифуновић" су припремили приредбу под називом "Пут око света".
Наставници су са својим ученицима имали идеју да на најразличитије и најмаштовитије начине прикажу неке занимљивости из различитих крајева света. Музику  и песму топле Грчке и Шпаније, традицију суседне Румуније, магију једне Француске, плес далеке Кореје; да се дотакну чак и Дивљег Запада, али и да завире у прошлост немачких, енглеских, америчких романтичара, на западу, па све до Русије на истоку.
Спајајући на изглед неспојиве сегменте, времена, људе, државе, они су приказали свет на свој јединствен начин, помало комичан, помало озбиљан, али не тако недокучив и далек. Наравно, као лајт-мотив природно се кроз приредбу провукла мисао „Свуда пођи, својој кући дођи“.
Родитељи, ученици, наставници, сви гости отишли су задовољни и  пуни утисака. 

   
    
    
  

 

Прочитај

Спортски дан

Датум: 06. Novembar 2017 14:22 Категорија: Новости

 

Дана 19.09.2017.године на школском игралишту ОШ“Херој Роса Трифуновић“ у Александровцу одржан је спортски дан поводом обележавања Дана школе.

    
  

 

Прочитај