Здрава планета, здрави људи

Датум: 17. Septembar 2020 18:56 Категорија: Летопис

ЗДРАВА ПЛАНЕТА, ЗДРАВИ ЉУДИ
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ШКОЛЕ
20.9.2020.године
Септембар је, чини се, никад топлији, а дани никад дужи, али веселе дечје граје у дворишту нема. Нема ни оног добро познатог узбуђења, позитивне треме, док шетају са часа на пробе и обрнуто.
 Дан школе сваке године се обележава спортским даном и свечаном академијом, а прирпеме за све то  нарочито су веселе и занимљиве. Међутим, услед добро познате ситуације, у времену кад нам је здравље важније него икада пре, такво обележавање Дана школе морало је изостати. Уместо игре и смеха, наши ученици су се бавили озбиљном темом, а она се наметнула сама ЗДРАВА ПЛАНЕТА, ЗДРАВИ ЉУДИ.
Током ове недеље ученици свих разреда су се бавили овом темом, онако и онолико колико су околности дозвољавале. Ученици су јако одговорно и са великим интересовањем прихватили своју улогу заступника планете Земље и у њено име говорили различитим средствима . Као резултат тог рада, појавили су се веома зрели и поучни литерарни и ликовни  радови, презентације, рецитације, минути дивних разговора малих људи који имају одраслу свест и одговорност.
Послушајмо њих!

Презентација на тему Здрава земља, здрави људи: