Свети Сава - школска слава

Датум: 27. Januar 2021 14:55 Категорија: Летопис

АЛЕКСАНДРОВАЦ

Светосавска академија је због постојећих прилика и услова ове године изостала, међутим, ученици наше школе желели  су да покажу како, упркос томе, лик и дело Светог Саве остају међу нама. Посветили су се ликовном и литерарном конкурсу под називом „Свети Сава заувек међу нама“. Посветили су дане истражујући о њему и трудећи се  да на свој начин прикажу лик великог просветитеља, оловком, четкицом, бојама.
  
Међу многобројним радовима, неколико се издвојило.
На ликовном конкурсу прво место освојио је Матеја Милорадовић, ученик шестог разреда, друго место освојила је Теодора Станојевић, ученица осмог разреда и треће место Теодора Матић, ученица шестог разреда.

  
  

На литерарном конкурсу прво место освојила је Невена  Милошевић ученица шестог разреда, друго место деле Урош Марковић, ученик осмог разреда и Урош Сарић, ученик седмог разреда, треће место деле ученице Анђела Алексић, ученица осмог разреда и Теодора Јанковић, ученица шестог разреда.




Ученици осмог разреда направили су презентацију о делима Светог Саве, док је ученик Павле Тасић (7. разред) припремио презентацију о његовом животу.

  

Резање славског колача није изостало, уз све епидемиолошке  мере. 
  

Млађи ученици су, такође дали свој допринос, радовима, рецитацијама, онако и онолико колико су услови дозвољавали.


ВЛАШКИ ДО

Школска слава је обележена у одељењу 1/2...
 



У одељењу 2/2 у Влашком Долу, школска слава Свети Сава је ове године обележена скромно, али у свечаном духу, у учионици. После отпеване светосавске химне, погледали су кратки анимирани филм о животу и раду нашег просветитеља "Престо Светога Саве". Изградили су заједнички постер посвећен нашем просветитељу. Разговарали су о његовом лику и делу и рецитовали песме њему посвећене.
Послушајмо рецитације

  
 

Школска слава је обележена и у одељењу 3/2 у Влашком Долу.
    


Ученици 4/2 припремили су рецитације о Светом Сави. Послушајмо
 


Ученици предметне наставе су у складу са тренутном ситуацијом организовали пригодан програм...
 
 

 
ОРЕОВИЦА

У складу са епидемиолошком ситуацијом, школска слава је обележена и у Ореовици.
 
    


ТИЋЕВАЦ


Поводом обележавања школске славе у Тићевцу, ученица другог разреда Анђела Најдић је са учитељицом Маријом Ђурић рецитовала песму ,,На Светога Саву'' и урадила ликовне радове на исту тему.