Дечија недеља, 2013

Датум: 24. Novembar 2013 21:29 Категорија: Новости

У школи у Александровцу спроведене су следеће активности у складу са могућностима школе и по препоруци Министраства:
  • Радионица "Моја права" (разговор са ученицима о њиховим правима, израда паноа)
  • Сусрет ђака парламентараца са стручњацима из области репродуктивног здравља-др Маја Панић, лекар опште праксе, у сарадњи са патронажном сестром Слађаном Стокић, одржала је предавање на задату тему ученицима седмог и осмог разреда. У оквиру предавања било је речи о расту, развоју, пубертету, психофизичким променама у пубертету, сексуалном развоју као и превенцији полно преносивих болести. По завршетку предавања ученици су имали могућност да поставе питања везана за ову тему као и могућност за било какву врсту помоћи или савета. 
  • Цртање на асфалту (ученици од првог до четвртог разреда са учитељицама имали су заједничку активност у школском дворишту. Ученици су имали задатак да се ликовно изразе на тему која је и мото ове Дечије недеље "Слушајте мама и тата, желим сестру ил` брата." )
  • Израда лутки од природних материјала (Ученици су на часовима слободних активности и одељењских заједница правили игачке-лутке од природних материјала. У изради су коришћени разноврсни природни материјали: дрвене вајаче, тканине, конци, вунице... Лутке су изложене на одељењским паноима и направљено је неколико фотографија.)
  • Цртежи на задату тему, постављање изложбе радова (Ученици млађих разреда имали су задатак да различитим ликовним техникама предтаве свој доживљај Дечије недеље. Радови су изложени на заједничком паноу у холу школе.)
У школи у Влашком Долу,  "Дечија недеља" је, у млађим разредима, обележена следећим активностима:
  • На часовима слободних активности и одељенске заједнице, ученици су упознати са овогодишњом темом "Дечије недеље", "Слушајте мама и тата, желим сестру ил' брата", као и са њиховим правима и обавезама.
  • Израђивање паноа на тему : "Дечија недеља"
  • Цртање на асфалту
  • Дружење родитеља и ђака на часовима ликовне културе (маме су децом израђивале маске) и физичког васпитања (одиграна је фудбалска утакмица ђака и очева). 

Фотографије наведених дешавања налазе се у галерији.

  Овим активностима у току Дечије недеље остварене су све активности планиране за месец октобар.