Пројекат о Марку Краљевићу

Датум: 23. Maj 2023 15:25 Категорија: Летопис

Читајући песме о Марку Краљевићу на часу српског језика, ученици шестог разреда дошли су, са наставницом српског језика Иваном Даниловић, на идеју да свој рад прошире, те су се протеклих месец дана бавили пројектом "Марко Краљевић у народној књижевности и историји".
Подељени у три групе истраживали су о Марку Краљевићу као историјској личности, његовом лику у народној књижевности, оружју које је користио и његовом коњу Шарцу. Као изворе користили су библиотеку, интернет, едукативне емисије о Марку Краљевићу, своје уџбенике, знање са часова историје. Тиме су показали како на интернету и телевизији можемо бирати и користити садржаје који нам пружају помоћ у учењу, знању и образовању; повезати знање из више предмета.
Као резултат заједничког рада, настали су хамер и презентација. Ученици су показали тимски дух, своју вештину сарадње, разумевање и поштовање према себи и раду сваког појединца као и групе.
Веома је важно и то што су свој рад и знање на часу поделили са ученицима петог разреда и практично показали значај вршњачког образовања. Са великом пажњом и разумевањем ученици петог разреда су послушали презентацију, а на крају излагања то и доказали својом активношћу и тачним одговорима на сва питања која су им ученици шестог разреда поставили.