Дан школе

Датум: 21. Septembar 2023 14:18 Категорија: Летопис

ДАН ШКОЛЕ - ПУТОВАЊЕ КРОЗ ВРЕМЕ
20.9.2023.

Дан школе обележен је спорстким даном 19.9. и приредбом  наредног дана. У току спортског дана одиграле су се  фудбалске утакмице  између екипа школе домаћина (Александровац и Влашки До), „Дуде Јовић“ из Жабара и  „Милош Савић“ из Лучице. Поред фудбала играла се и одбојка међу девојчицама основних  школа „Херој Роса Трифуновић“ из Александровца и Влашког Дола и „Дуде Јовић“ из Жабара. Сви учесници су заправо  били победници и добили су дипломе за учешће на овом турниру који је имао за циљ развој спортског духа, дружење, ширење другарства и толеранције.
 

Наредног дана. 20. 9. у просторијама школе одржана је приредба под називом „Путовање кроз време“. Ученици су са својим наставницима, као што рече директорка,  хтели  да кроз игру прикажу неке лепе сегменте прошлих времена, замисле будућност на свој начин, али и да покажу како постоје ствари које су у свим временима једнаке и треба тако да остане, а то су љубав, другарство, дружење, поштовање, саосећање. Није битно у ком времену живимо, да ли пишемо на пергаменту или за нас пишу роботи, битно је да смо окренути једни другима, да се разумемо, да знамо шта значи блискост.  
  
   
Учествовао је велики број ученика млађих и старијих разреда, неки као спортисти, други као глумци и водитељи, али  свако је пронашао себи место. Кроз приредбу су се смењивали 19, 20, 21. век, али и замишљена будућност.  Они су приказали детаље са прела, замишљали Лазу Костића у свом песничком заносу, одселили се до далеких 60-их  и плесали твист, али и прошетали  кроз школу и дружење тог времена, а помало навирили и у будућност. Програм је трајао сат времена  уз директоркин говор и доделу захвалница ученицима који су у току протекле године освојили неко од прва три места на општинском и имали учешће на окружном такмичењу, а то су: Матеја Милорадовић, Андрија Лукић, Вељко Јовић, Сара Станојевић, Алекса Арсић, Ђурђа Перић, Павле Вујчић и Урош Рајковић и уручење захвалнице директорки школе поводом јубиларне награде за 35 година радног стажа..
      
 


Више фотографија се налази у албуму ОВДЕ.