ШКОЛА ДОБИЛА ФОНОКАБИНЕТ

Датум: 26. Decembar 2016 20:50 Категорија: Новости

 
У школској 2015/16. години наша школа је добила фонокабинет.
Кабинет је опремљен средствима добијеним из буџета локалне самоуправе. У нашој школи се уче два страна језика: француски као страни језик и енглески као обавезни изборни предмет. У разговору са наставницима страних језика увидели смо потребу за кабинетом у коме би ученици могли савременим методама и училима да стекну и унапреде знање", каже директор школе Дејан Животић.

По његовим речима чланови локалне самоуправе препознали су сврху и намену једног таквог кабинета,  те су одобрили средства за реализацију идеје. Недуго затим, кабинет је формиран. Опремљен је најсавременијим училима која су потребна за реализацију образовног процеса. Кабинет поседује 32 места опремљена слушалицама и микрофонима. Модерно је и практично   уређен новим клупама и столицама, а зидови су украшени постерима и фотографијама држава чији се језици изучавају. Кабинет садржи пројектор, који, такође, помаже у реализацији савремене наставе.
"Најбитније је да су ученици задовољни, а настава се одвија на једном вишем нивоу. У фонокабинету су одржана број на такмичења и презентације, као и трибине које су од великог значаја за будућност школе", речи су директора. 

"Веома сам срећан што је локална самоуправа имала разумевања за идеју наставника и мене, као директора школе. Надам се да  ће наша школа поред овог и информатичког кабинета, који постоји већ дужи низ година, у будућем периоду добити још неки кабинет, јер ћемо  тежити да што већи број учионица претворимо у кабинете који ће омогућити ученицима далеко квалитетнији наставни процес",рекао је директор.