Новости

Представљање харфе

Датум: 25. Novembar 2019 20:26 Категорија: Новости

Ученици наше школе из Александровца и Влашког Дола су 25.11.2019. године имали прилике да се упознају са музичким инструментом - харфом и уживају у звуцима овог жичаног инструмента.
Фотографије се налазе у албуму 
ОВДЕ.
 
 

Прочитај

Дани библиотеке

Датум: 12. Novembar 2019 17:42 Категорија: Новости

У уторак, 12.11.2019. године ученици наше школе Валентина Савић, Александра Гецић, Никола Стојковић и Урош Сарић су учествовали у програму поводом Дана библиотеке "Проф. др Александар Ивић" у Жабарима. Они су истакли важност библиотека, љубави према књизи и говорили стихове познатих песника.
 
 

Прочитај

Представа

Датум: 04. Novembar 2019 17:29 Категорија: Новости

Дечији забавни програм "Искрица" из Крагујевца је 04.11.2019. године гостовао у нашој школи са представом "Дејзи шалабејзи".
Ученици од првог до осмог разреда су имали прилике да гледају програм али и да се опробају као глумци, учествују у програму и глуме у занимљивој причи о принцези Дејзи. 
Представа за ученике је реализована у матичној школи, Влашком Долу и Ореовици.
Фотографије са представа погледајте
ОВДЕ.
 
 
 

Прочитај

Октобар - месец правилне исхране

Датум: 25. Oktobar 2019 19:13 Категорија: Новости

Поводом месеца здраве исхране и овог октобра су у нашој школи реализоване различите активности.
Ученици другог, трећег и четвртог разреда из Александровца су заједно са својим учитељицама Весном Лазаревић, Маријом Ђурић и Иваном Пауновић и другарима из подручне школе из Свињарева, 25.10.2019. године у школској трпезарији имали радионицу посвећену правилној исхрани.
Ученици су сазнали нешто више о здравом начину исхране и израђивали фигуре животиња од воћа и  поврћа.
 
 
Више фотографија се налази у албуму ОВДЕ.

Израдом фигурица од воћа и поврћа месец здраве хране је обележен и у нашој подручној школи у Тићевцу.
 

Прочитај

Имам право да се храним здраво

Датум: 24. Oktobar 2019 21:57 Категорија: Новости

У оквиру пројектне наставе у току месеца октобра ученици I1 са учитељицом Виолетом Недељковић и наставницом француског језика Невеном Алексић имали су многобројне активности.
Упознали су се са здравим намирницама, правилном исхраном и начином живота.
На часовима француског језика обогатили су речник називима воћа и поврћа.
У презентацији се налази једна од активности овог месеца а то је израда фигурица од воћа и поврћа.
  

Прочитај

Дечија недеља

Датум: 11. Oktobar 2019 20:11 Категорија: Новости


Дечија недеља је национална манифестација и представља успешан модел сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација, повезивања свих важних актера у заштити дечијих права. Сваке године реализује се у циљу побољшања положаја детета у Србији.
Ове године, манифестација "Дечија недеља" одржава се од 7. до 13. октобра, под слоганом "Да право свако - дете ужива лако".

Александровац

Основна школа “Херој Роса Трифуновић” у Александровцу, осмислила је програм за одржавање дечије недеље који је обухватао следеће активности по данима:
Понедељак: Дете свако има право да... (ликовни радови)
Ученици су радили ликовне радове на тему “Дете свако има право да...” у оквиру које су ученици обновили и допунили своја знања о правима детета.

Уторак: Бранко Коцкица “Лепа реч и гвоздена врата отвара”
Ученици су одгледали епизоду “Лепа реч и гвоздена врата отвара” Бранка Коцкице, након које су разговарали о важности лепе речи и љубазног и лепог обраћања другим људима.

Среда: Спортски дан
У оквиру овог дана, ученици су имали прилику да раде различите спортске активности, од фудбала, бацања лопте у кош, прескакања вијаче, до игре “Између две ватре”.
 
Четвртак: Поклон за друга / другарицу и гостовање Сашке и дружине који изводе кратку интерактивну представу
Ученици су једни другима поклонили нешто што су сами направили под активношћу ,,Поклон за друга / другарицу". Такође, ученици су пре наставе, у школи, одгледали представу о веверици, коју су извели Сашка и дружина. Члан ове дружине је и Наталија Скнепнек, аутор књиге "Позорница са 30 лица" коју смо добили на поклон.
 
 
Петак: Прављење играчака од рециклажног материјала (ликовна радионица)
Од различитих рециклажних материјала, ученици су имали радионицу, у оквиру које су правили играчке од матерјала којих су понели.
 
 
Више фотографија са реализованих активности се налазе у албуму ОВДЕ.

Влашки До

У подручној школи у Влашком Долу од понедељка до петка су организоване разне активности поводом дечије недеље.
Организована је интерактивна радионица „Знам своја права, али и обавезе“ приликом које су ученици показали своје знање и изнели мишљење о своји правима и обавезама.
 
Ученици првог и другог разреда су гледали цртани филм „Штрумфови“, док су ученици трећег и четвртог разреда одиграли пријатељску утакмицу у фудбалу.
У среду су сви цртали на асфалту на тему „ Шта ме чини срећним“.
 
Наредног дана су у својој школи угостили глумце „Сашка и дружина“ и одгледали представу „Шта зна једна веверица“.
 
Последњег дана су заједно са својим учитељицама цртали полигон који ће убудуће остати да краси путању од капије до школе.
 
 
 
Кртак видео који садржи полигон се налази ОВДЕ.
Више фотографија из Влашког Дола се налази ОВДЕ.

Ореовица


Поводом дечије недеље за ученике подручних одељења из Ореовице, Тићевца, Полатне и Свињарева, у Ореовици је одиграна представа "Шта све зна једна веверица" коју су извели Сашка и дружина. Члан ове дружине, Наталија Скнепнек, је ученицима уручила књиге које је за њих прикупила Фабрика знања Панчево, а "веверица" је анимирала и забавила ученике, поручујући да је знање све што увек носе са собом и што им нико не може одузети.

 

Такође, ученици другог и трећег разреда из Ореовице су у оквиру дечије недеље украсили зидни пано где су између осталог наводили и своја права и обавезе.
 

Тићевац


Ученици у Тићевцу су поводом дечије недеље кредама у боји украшавали улаз у школу.
 
Дечија права су представили на цртежима којима су украсили зидни пано.

 
Више фотографија из Тићевца се налази у албуму ОВДЕ.

Прочитај

Дани Војислава Илића Млађег

Датум: 04. Oktobar 2019 17:00 Категорија: Новости

У оквиру манифестације "Воји у част", која се сваке године традиционално одржава  у Ореовици, родном месту песника Војислава Илића Млађег, ученици наше школе учествовали су на литерарном конкурсу на тему Шта знаш о Војиславу Илићу Млађем
Треће место заузела је ученица петог разреда Теодора Јанковић, друго  Александра Гесић, ученица осмог разреда, док је победник конкурса Матеја Милорадовић, такође ученик петог разреда.

 
Центар за културу из Жабара је овим поводом организовао ликовни конкурс на тему Војислав Илић Млађи. Ученик трећег разреда наше школе из Полатне, Миљан Станковић, је добио прву награду за ликовни рад.

Ученици наше школе из Ореовице су учествовали у свечаној академији...

 
Поводом исте манифестације, у Ореовици је у Дому културе 4.10.2019. године, за предшколце и ученике од првог до четвртог разреда одржана представа "Аска и вук" .
 
 

Прочитај

Светски дан животиња

Датум: 04. Oktobar 2019 16:54 Категорија: Новости

Поводом "Светског дана животиња", 04.10.2019. године, ученици 4/1 су били у прилици да погледају документарни филм о животињама "Сви смо део истог света".
 
 

Прочитај

Представљање аидида

Датум: 04. Oktobar 2019 16:50 Категорија: Новости

У среду, 2.10.2019. године у просторијама наше школе у Александровцу и Влашком Долу, за ученике од петог до осмог разреда одржана је презентација модерне јапанске борилачке вештине - аикида. Презентацију су извршили чланови Система самоодбране Реални аикидо, Борилачки центар Кнез Милош из Пожаревца.
  
 

Прочитај

Европски дан језика

Датум: 26. Septembar 2019 16:15 Категорија: Новости

Дана 26.09.2019. године, у нашој школи је традиционално обележен Европски дан језика.
Учесници су упознали присутне са почецима обележавања овог дана, док су ученици седмог разреда представили земље у којима је енглески језик матерњи.
 
 

Прочитај