Школска 2022/2023.

Грађанско васпитање - Ореовица

Ученици трећег разреда из Ореовице су самостално дали одговор и решење проблема који се десио девојчици и научили колико је опасно неправилно руковођење електричним уређајима.



Биологија - Александровац

Ученица 7/1 Емилија Цвејић је на часу биологије свом одељењу предавала лекцију  "Особине и грађа вируса", уз помоћ и подршку наставнице Милијаде Величковић.
  


Математика - Други разред, Александровац

"Разломци кроз игру" - ученице другог разреда из Александровца су утврдиле стечена знања о разломцима на занимљив начин. У томе им је помогла учитељица Катарина Туфегџић.


Географија - Влашки До

Ученици одељења 5/2 из Влашког Дола су на часу географије, уз помоћ и подршку наставнице Светлане Јововић, направили макету вулкана.
    


Биологија - Влашки До
Ученице петог разреда из Влашког Дола, Теодора Миленковић и  Анастасија Мисић, уз техничку подршку Давида Ђорђевића су презентовале лекцију о загађењу из биологије.


Биологија - Влашки До
Ученице осмог разреда из Влашког Дола, Маја Пајкић и Анђела Младеновић су презентовале лекцију из биологије "Екосистем".
 
  


Радионица "Млекотека" - одељења деце са сметњама у развоју 
Са ученицима одељења деце са сметњама у развоју одржана је радионица под називом "Млекотека". Тема је била млеко, млечни производи, намирнице са великим нутритивно - физиолошким значењем. Након тога су ученици имали задатак да додају омиљене састојке у млеко, и уз музику уживају у дегустацији омиљених млечних напитака.
 


Биологија - Влашки До
Ученице осмог разреда из Влашког Дола, Милица Перуцић и Јања Ненадовић су презентовале лекцију из биологије "Узроци промена у адолесценцији", ученици Михајло Илић и Урош Миленковић лекцију "Стандардне лабораторијске анализе крви и урина", док је ученик Никола Марковић предавао лекцију "Репродуктивно здравље".
 
  
  



Биологија - Александровац 
У одељењу осмог разреда у Александровцу одржани су часови биологије са замењеним улогама.
Ученице Невена Милошевић и Теодора Јанковић су у улози предавача осталим ученицима предавале лекцију "Одржавање хомеостазе и одговор биљака на спољашње дражи".
Ученица Елена Алексић је у улози предавача 9.12.2022. године презентовала лекцију "Брига о здрављу".
   
  
 


Физика - Александровац
Ученици шестог разреда из Александровца су помоћу мапе ума обновили наставну тему Кретање. 
 



Биологија - Влашки До
Ученице осмог разреда из Влашког Дола, Маја Пајкић и Анђела Младеновић су, уз техничку помоћ Михајла Илића, осталим ученицима презентовале лекцију из биологије "Одржавање хомеостазе код биљака и биљни хормони". 
  
  
  
 


Математика - Александровац
На часу математике у одељењу 8/1 у Александровцу, ученици су уз помоћ наставнице Данијеле Вељковић, на један занимљив начин упознали полиедре, геометријска тела и њихове моделе...
     

Верска настава - Ореовица
 Час верска наставе одржан у сеоској цркви у Ореовици, са вероучитељем Жељком Павловићем.