Школска 2020/2021.

Свет око нас - Ореовица

  


Природа и друштво и Пројектна настава - Ореовица
У оквиру предмета Природе и друштва и Пројектне наставе ученици трећег разреда су својим радом приказали како од отпадног материјала добити нешто ново, што ћемо користити за игру, декорацију или чак поновну рециклажу. "РЕЦИКЛАЖА НИЈЕ ГЊАВАЖА, НИ САБОТАЖА, РЕЦИКЛИРАЊЕ ЈЕ КАД СЕ ПРЕРАДИ УПОТРЕБЉЕНА АМБАЛАЖА, ПА ДОБИЈЕ ПРОДУЖЕТАК РАДНОГА СТАЖА."
     



Ликовна култура - Полатна
Ученици подручног одељења наше школе из Полатне, Миљан Станковић и Милица Бојић, су на часу ликовне културе показали своју креативност и направили заједнички рад, уз помоћ и подршку учитељи
це Даниеле Милановић. У питању је колаж од старих новина.
 



Грађанско васпитање
Ученици старијих разреда наше школе у Александровцу, у оквиру грађанског васпитања, желели су да на свој начин обележе 10. децембар, Међународни дан људских права и истакну важност истог. 
Презентацију на тему Међународни дан људских права можете погледати ОВДЕ.







Математика - 6. разред Александровац
Ученици одељења 6/1 су на часовима математике имали могућност да увежбају операције са целим бројевима у окружењу које подстиче критичко мишљење и решавање проблема. Наставница математике Ивана Јованчевић је користила стратегије и технике решавања проблема, дискусију и микробит уређај, који је био програмиран за бацање коцкице... 
Више фотографија погледајте ОВДЕ.
 
  
 

Грађанско васпитање - 7. разред Александровац
На часу грађанског васпитања ученици су са наставницом Иваном Даниловић разговарали о правима и одговорности деце/ ученика.
Ученик седмог разреда Павле Тасић, је том приликом направио презентацију на тему Права и одговорности деце.
Погледајмо презентацију...