Додела сведочанстава у школи

Датум: 30. Jun 2019 20:31 Категорија: Летопис

Другарско вече, завршни испит, попуњавање листа жеља, додела сведочанстава и за наше осмаке осмогодишње школовање у овој школи је завршено. Није им лако, ни њима, ни њиховима родитељима, а ни наставницима.  Мешају се срећа, туга, страх и понос.
На другарској вечери су се смејали, шалили, дружили, певали, сећали најлепших тренутака; током завршног испита храбрили једни друге, стрепели и вредно радили, а онда је уследио и Видовдан, дан када и званично завршавају основну школу. На њиховим лицима могао се препознати  понос, задовољни су успесима, резултатима са завршног испита, директорове речи то и потврђују. Иако већ добро знају, пријају речи да су посебна генерација по свему, култури, понашању, знању. На завршном испиту су се показали боље него претходне генерације – поносни  су они, поносан је директор, поносни су наставници, родитељи.  Док слушају ове похвале и похвале  одељењских старешина у име свих наставника, који то смешком одобравају, и на њиховим лицима зауставља се враголасти осмех, тако да се уреже у памћење, да подсети зашто је посао просветног радника толико леп, посебан и важан.
  
 
Они знају да се за њих отвара ново поглавње, блага нервоза и срећа говоре им да су спремни за то. Док долазе по књиге за одличан успех, знају да су успели.
Они који су вредно радили сваке године, учествовали на такмичењима, освајали различита места, представљали своју школу  на многим приредбама, академијама, заслужено су постали носиоци вредне „Вукове дипломе“. Како школа не броји много ученика Маша Макевић, Кристина Милорадовић, Емилија Милошевић, Катарина Обрадовић, Огњен Радовановић, Тијана Радовановић и Душица Ранковић  велики су понос школе. Ови ученици су показали изузетан труд и успех током свог школовања и из одређених предмета, те су награђени посебним дипломама, свако за предмет у коме се најбоље показао, а неки и за више предмета. То су српски језик, географија, историја, техничко и информатичко образовање. Посебним дипломама за физичко васпитање  награђени  су ученици  Стефан Ђорђевић и Милица Ђорђевић.
  
На крају, у свакој генерацији један ученик се својим  радом и трудом, освојеним местима на такмичењима посебно истакне и заслужено понесе титулу Ђака генерације. Ове године Ђак генерације у нашој школи  је Емилија Милошевић. Другари и наставници је поздрављају великим аплаузом, јер њен рад, константно и неуморно залагање, указивали су  на  то шта ће једног дана постати. Ова ученица је на поклон добила мобилни телефон, у чијој куповини је учествовао  добротвор Небојша Перић, а од директора сви су на поклон добили мајице са логом школе.
   
Велики аплауз, сузе и осмеси, заједничка фотографија у школском дворишту, испратили су наше осмаке у неке нове, надамо се, лепше, успешније и срећније животе.
Као што рече директор: „Били сте добри и успешни, желимо вам да будете још бољи и успешнији!“
Срећно, драги наши осмаци!

Више фотографија можете погледати 
ОВДЕ.