Школска слава Свети Сава

Датум: 27. Januar 2022 14:11 Категорија: Летопис

Александровац

И у овим немилим околностима, када смо ограничени због вируса, наша је дужност да овај дан обележимо, да се окупимо и подсетимо лика и дела великог српског просветитеља. Ученици старијих разреда  припремили су кратке програме да уприличе овај значајни дан, уз  тихо и мирно резање колача, док су ученици млађих разреда своје програме снимили за школски сајт.
Није изостао традиционални ликовни конкурс на коме је прво место освојила  Невена Милошевић, ученица  7. разреда, друго место  Теодора Матић, такође, ученица 7. разреда и треће место Миљана Станковић, ученица 8. разреда. Честитамо овим ученицама!
Као лајт -мотив издвојићемо део драматизованог текста: 
- Шта  је то просветитељ?
 -То је онај који учи да се свет не гледа само телесним, већ духовним очима, њима схватамо да богатство није у новцу и материјалном, већ у уму и срцу, то богатство нам нико не може опљачкати и узети.
 
Ученици су пожелели на крају свима да буду здрави, ведри, да уче и поштују праве вредности, онако како нам је Свети Сава оставио у аманет; да поштујемо једни друге и помажемо једни другима зато што смо једнако вредни.




 
 

  
    

Влашки До

Резање славског колача уз пригодан програм који су припремили наши ученици.


 



Ореовица

Резање славског колача