Месец здраве хране

Датум: 24. Novembar 2013 22:11 Категорија: Новости

Активност  "Вашар здраве хране", планирана за новембар, реализована је у октобру у сарадњи са Слађаном Стокић, патронажном сестром из Александровца. 
У школи, у Александровцу, одржана је јавана манифестација у циљу обележавања месеца здраве хране под слоганом "Кад, како и шта јести." Манифестацију је организовала поливалентна патронажна служба Дома здравља Жабари. Учесници ове манифестације били су ученици свих скола из свих насеља на територији општине Жабари као и предшколске групе вртића из Александровца и из Жабара, укључујући и велики број родитеља ове деце, тако да је овој манифестацији присуствовало око 200 лица. 
Програм манифестације био је следећи:
  • Изложба дечијих ликовних радова на тему здраве хране у дворишту школе у Александровцу.
  • Изложба здраве хране.
  • Доктор Саша Дражиловић, нутрициониста Завода за јавно здравље Пожаревац, одржао је предавање о важности и начину правилне исхране.
  • Краћа приредба која се састојала од неколико песама које су ученици сами написали на задату тему.
  • У оквиру ове манифестације одржано је такмичење у прављењу фигуа и скулптура од воћа и поврћа. У такмичењу су учествовали ученици свих насеља ОШ "Херој Роса Трифуновић" Александровац, као и ОШ "Дуде Јовић" Жабари. 
  • Сви учесници добили су захвалнице, а подељене су и дипломе за освојено прво, друго и треће место за израду најуспешнијих фигура од воћа и поврћа. По одлуци жирија, у чијем саставу је био др Саша Божиловић и новинар "Наше речи" из Пожаревца, прво место је освојила школа Александровац, друго место школа Влашки До, а треће место скулптуре деце из вртића Александровац.
  • По завршетку доделе диплома сви учесници имали су прилику да се послуже разноврсном здравом храном.