Недеља сећања и заједништва

Датум: 11. Maj 2024 16:23 Категорија: Новости

Одлуком Владе Републике Србије образована је Радна група за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве у Огледној основној школи „Владислав Рибникар" у Београду. Радна група је предложила организовање Недеље сећања и заједништва у свим школама на територији Републике Србије, у периоду од 7. до 10. маја 2024. године. Циљ Недеље сећања и заједништва је одавање поштовања жртвама, подршка њиховим породицама, пријатељима и широј заједници и развој емпатије и културе сећања.

Александровац

У оквиру недеље сећања и заједништва, 10.5. ученици нижих разреда су са својим учитељицама направили кратак излет до црквене порте. Под слоганом "Добар друг ти вреди више", ученици су играли бадминтон, фризби, између две ватре...

     

У циљу развоја емпатије и другарства, ученици 6/1 су у оквиру Слободних наставних активности израдили пано...
 

Влашки До
Дана 10.05.2024. год. одржана је активност поводом Недеље сећања и заједништва.
Ученици 5/2, 6/2, 7/2 и 8/2, учествовали су у заједничкој радионици “Лепа реч за другара”, разговарали о немилом догађају у ОШ ”Владислав Рибникар”, заједно решавали асоцијације...

 

Ученици 8/2 су у циљу развијања тимског духа и емпатије, на часу историје учили кроз игру, решавајући асоцијације везане за историјске појмове.
  

Ученице седмог разреда су ову недељу обележиле на свој начин...


Ученици од првог до четвртог разреда из Влашког Дола су одржали низ активности, под слоганом "Да друг другу брде друг"
 


Тићевац
Наше подручно одељење 1. разреда у Тићевцу са учитељицом је тим поводом израдило ликовни рад под називом ,,Дрво сећања” на ком се симболично налази 10 белих лептира са порукама.
,,Лептиров ефекат” (Један потез мења све.)
 


Ореовица
Поводом “Недеље сећања и заједништва “ ученици другог и четвртог разреда су гледали анимиран филм “Inside Out”, маштовити анимирани филм који помаже деци да разумеју своја осећања, науче како да се носе са њима и препознају важност изражавања осећања.
Своја осећања су изразили и цртањем.