Дан школе

Датум: 23. Septembar 2024 19:30 Категорија: Новости

ДАН ШКОЛЕ 20. 9.2024. године
Приредба поводом Дана школе  одржана  је 20. 9. 2024. Носила је назив „Хероји нашег доба“. Започета је директоркиним говором у коме је истакла:
"Највећи проблем и бол наше реалности је све мањи број ђака, нарочито у малим сеоским школама, а они су наша будућност. Међутим, колико год да их је мало дужност нам је да им обезбедимо што боље и квалитетније школовање и образовање, један ученик вреди исто колико и сто ученика. Свако дете је једнако вредно. Ми се трудимо и трудићемо се да им пружимо максимум,  јер у складу с нашом темом, ми смо њихови узори и ми морамо да им покажемо да се труд и рад исплате, да знање још увек вреди, да снове могу да сањају и остварују у нашој земљи, у њиховом селу, да не морају да иду и лутају по свету у потрази за бољим животом. Бити узор велика је одговорност, а сви је имамо.
Данас су, као што напоменух, припремили програм под називом „Хероји нашег доба“. У овом времену када је све тако помешано и доступно, младој души тешко је да сама одвоји жито од кукоља, зато смо ми  старији ту, школа, ви- родитељи, да им помогнемо. Нове информације и догађаји навиру, засипају и гуше  чак и нашу пажњу и свест, небитне ствари се гомилају, а оно битно остаје у забораву. Сви заједно морамо се одупрети томе јер деца још немају толику снагу свести да то учине сами. Њима је потребно усмерење, поверење и подршка. Ми смо сви заједно зато ту. У њиховим животима важни су узори, први њихови хероји сте ви, као родитељи, затим  њихови драги људи, а онда ми у школи, наставници, њихови другари и тако редом. Узорима се диве, прате их, опонашају и од њих праве хероје, зато је јако важно да имају праве узоре, а не погрешне. Важно је да на време, макар и подсвесно, схватају важност дугорочних циљева, а не само краткорочних, тренутних, пролазних. У основној школи стичу идеје о свом будућем животу, кроје себи одело личности и крче пут, зато им је потребна добра основа."
Идеја програма била је  да се прикажу различите врсте хероја, почев до хероја Росе Трифуновоћ чије име школа носи, преко родитеља  и породице, до различитих професија, као што су полицајци, затим научници, такође и неке свакодневне ситуације које показују емпатију, толеранцију, једнакост,али да у средишту буду ДЕЦА као хероји. У то име програм је отпочео минутом ћутања за ученике из ОШ „ Владислав Рибникар“. Даље се наставио веселијим темама, игроказима, песмом, драматизацијом. Узори  су њихови хероји, зато је важно одабрати праве узоре. Узори су и њихови другари, који се искреним осмехом, љубављу, солидарношћу истичу. За крај остављен је плес деце из Африке да покаже да су само деца истински хероји данашњице, јер могу искрено да воле, да се смеју и радују ситницама и да препознају истинске вредности у животу,  а то су љубав, поштовање, доброта, није им важан ни новац, ни друштвени статус, боја коже.

  
  
 
   

Више фотографија сеналази у албуму ОВДЕ!

ДАН ШКОЛЕ – НАГРАДЕ
Прошла година била је јако успешна. Наши вредни ученици заједно са својим наставницима марљиво су радили, трудили се и тај труд се исплатио. Поред знања које су стекли они су постигли и веома запажене резултате на такмичењима. Ти успеси се памте, подстичу жељу и вољу за новим већим знањем и успехом. Охрабрују њих, као и њихове другаре. Као награду добили су вредне књиге и захвалнице.


ОКРУЖНА ТАКМИЧЕЊА:
Сара Станојевић - УЧЕШЋЕ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ.
Анђела Најдић - УЧЕШЋЕ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ИЗ ИСТОРИЈЕ.
Николина Траиловић - ОСВОЈЕНО ДРУГО МЕСТО НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ТРИОЛИЦА, ЖАНР НАРОДНА ПЕСМА.
Дуња Рашковић - ОСВОЈЕНО ДРУГО МЕСТО НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ТРИОЛИЦА, ЖАНР ДЕЧЈА ПЕСМА.
Ања Младеновић - УЧЕШЋЕ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА.

   

РЕПУБЛИЧКА ТАКМИЧЕЊА
Наша школа је мала, ђака је све мање и сам пласман на овакав ранг такмичења огроман је успех за нашу школу. Имена наших ученика, њиховоих наставника и наше школе нашла су се међу именима великих и престижних градских школа.
Ученик АНДРИЈА ЛУКИЋ, учествовао је на РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ИСТОРИЈЕ одржаном у Пироту 11. маја са својом наставницом СУЗАНОМ МИЛОШЕВИЋ РАКИЋ. Андрија је успешно уписао Медицинску школу желимо му много успеха у даљем школовању..Честитамо!

Наша школа једна од ретких школа у којима се енглески језик учи као други страни језик, те је успех још слађи и лепши и за ученике и за њихови наставницу МИЛИЦУ РАДОЈЕВИЋ. У току прошле године троје наших ученика пласирало се на републички ниво такмичења и учествовало у њему 7.априла. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА одржано је на Филолошком факултету у Београду трајало је читав дан, а наши ученици су се такмичили са најбољим ученицима из читаве земље.
Награђени ученици су:
АЛЕКСА СТЕВИЋ, тада ученик 8. разреда. Алекса је сада у средњој школи и желимо му много успеха!
ЏОРЏА ПЕРИЋ, тада ученица 7. разреда, освојила је ЧЕТВРТО место. Честитамо, Џорџа, и желимо да ове године поновиш успех!
Посебно ћемо издвојити нашу ученицу МАРИЈУ СТОЈАНОВИЋ, сада ученицу осмог разреда, која је на РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА освојила ТРЕЋЕ место. Она је остварила највећи успех у овој школи у последњих 20 година. Искрене честитке ученицама и њиховој наставници Милици Радојевић. Вредно и предано су радили и рад се исплатио.
 
РЕПУБЛИЧКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА - Петра Перић, ученица сада петог разреда освојила је прво место на Окружном такмичењу у рецитовању, одржаном у Жагубици и учествовала на РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ У ВАЉЕВУ, 25. маја. Честитамо Петри и њеној учитељици ИВАНИ ПАУНОВИЋ!

ИСКРЕНЕ ЧЕСТИТКЕ И ЖЕЛИМО ВАМ УСПЕХА И У ОВОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ!