ДАН ШКОЛЕ

Датум: 21. Septembar 2018 16:48 Категорија: Новости

Као и сваке године Дан школе обележен је 19. септембра спортским даном и 20. септембра приредбом и ручком у ресторану „Извор“.

Спортски дан, 19.9.2018. године
У конкуренцији дечака одржан је фудбалски турнир на коме су учествовале екипе ученика: ОШ "Милош Савић" из Лучице, ОШ "Дуде Јовић" из Жабара, ОШ "Краљ Александар I" из Пожаревца и екипа домаћина, док је у конкуренцији девојчица одиграна рукометна утакмица екипа домаћина и гошћи екипе ОШ "Јован Цвијић" из Костолца. 

Приредба, 20. 9. 2018. године
Водећи се речима Ива Андрића: „Сврха уметности је у повезивању  прошлости, садашњости и будућности, у  повезивању супротних обала живота у простору, времену, у духу“  и његовом идејом да  уметност попут мостова повезује људе и не служи ничему злом , Комисија за јавну и културну делатност школе одлучила је да тема овогодишње приредбе поводом обележавања Дана школе буде „Уметност на длану“.
Тема је наставницима и ученицима пружила широк спектар могућности, тако да су прошетали кроз књижевност, музику, архитектуру. Млађи ученици су пажњу посветили народној књижевности, истичући њен значај и њеног највећег чувара од заборава – Вука Стефановића Караџића. Када говоримо о књижевној уметности везаној за млађи узраст неизоставне су бајке, те су млађи ученици припремили и једну занимљиву драматизацију - колаж  бајки.

   
Хор старијих ученика је припремио „ Ала је леп овај свет“, Јована Јовановића Змаја. Старији ученици ( петог и шестог разреда) су приказали необичну шетњу кроз Париз и тако присутне упознали са знаменитостима овог магичног града.
 

Ученици седмог и осмог разреда су се потрудили да направе један занимљиви сажетак –драматизацију „ Поп Ћире и поп Спире“ Стевана Сремца, приказујући најзанимљивије делове овог романа.
  
Приредбу је отворио директор својим говором, након кога је уследила  додела похвала ученицима који су током протекле године  учешћем на републичким такмичењима  у футсалу, из српског и енглеског језика представили нашу школу у најлепшем светлу; затим додела захвалница радицима и наставницима школе који ове године славе свој јубилеј, потом заслужним људима који су током протеклих година помогали у напретку школе.
    
Приредби  је присуствовао велики број родитеља, ученика, директора, представника локалне самоуправе.
Славље је настављено у ресторану „ Извор“.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ